Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s trenérem Markem Pavlíkem, před startem jarní sezony !!!

26. 3. 2010

Obrazek

Jak by jste zhodnotil průběh zimní přípravy ?

S průběhem zimní přípravy jsem celkem spokojen. Většina hráčů k ní přistoupila velmi zodpovědně a doufám, že se to projeví v průběhu jarní části. Od 6.1. jsme trénovali 2x týdně. Tréninky probíhaly jak v tělocvičně ( rozvoj síly,obratnosti + aerobik zaměřený na posílení důležitých svalů ) tak na naší malé umělé trávě. Letos jsme také absolvovali krátké 3denní soustředění na Třech Studních, kde jsme 2x denně chodili na běžky.Odehráli jsme 5 přátelských utkání, ve kterých nastoupilo 22 hráčů.Porazili jsme po kvalitním výkonu Rapotice (3:0), odehráli jsme celkem vyrovnané utkání s Bohunicemi(2:4). Naopak se nám moc nepovedla utkání s Černou Horou (2:3) a Žebětínem ( 2:3 ), kde jsme nebyli schopni si poradit se shuštěnou obranou soupeřů. V generálce jsme i přes absenci 6 hráčů širšího kádru odehráli kvalitní utkání na Moravské Slávii (1:1).

Jak moc ovlivnil tým odchod Radima Strašáka do Rapotic ?

Strašák byl na podzim náš nejlepší střelec, ale dostal nabídku hrát vyšší soutěž v místě svého bydliště, tak jsme ho logicky pustili. Odešel i Matouš ( Zbýšov ) a tak místo nich dostanou aspoň šanci místní mladí hráči, kteří přistoupili k zimní přípravě zodpovědně a dokázali, že si zaslouží dostat šanci. Možná budeme muset na poslední chvíli změnit rozestavení, ale určitě odchod Strašáka nijak zásadně tým neovlivní.

Jaký je v současné době zdravotní stav týmu?

Závažnější zranění se nám zatím vyhýbala a doufám, že už ani nepřijdou. Momentální má už 14 dní problémy s kolenem Ištok, který určitě nestihne první utkání. Problémy s tříslem má Kadlčík a rozhodne se těsně před utkáním jestli nastoupí. Tento týden užívají antibiotika Mrázek a Prchal a jejich start v prvním utkání je také nejistý.

V generálce na jaro, jste remizovali s Mor. Slavii Brno, jak by jste zhodnotil toto utkání ?

V první řadě bych chtěl poděkovat p. Šléglovi, že nás k tomuto utkání pozval a že jsme mohli odehrát utkání na kvalitní přírodní trávě ( letos jsme byly na trávě úplně poprvé ). Prvních 30 min hráčům dělal terén problémy, ale postupně se hra zlepšovala a druhý poločas jsme měli už mírnou převahu. I přes absenci několika hráčů( Hajdin,Prokeš,Mrázek,Ištok,Prchal,Zhoř) tato generálka splnila účel

Už máte jasno o základní sestavě před prvním mistrovským utkání jara?

Představu o základní sestavě samozřejmě mám, ale důležitější je mít kvalitní tým 16 hráčů, kde každý ví, jaká je jeho role v týmu a pozice na hřišti. Ještě minulý týden patřil do základní sestavy Strašák, který ale odešel. Určitě nebude hrát zraněný Ištok a až v den zápasu uvidíme jak na tom budou Mrázek,Kadlčík a Prchal.

Máte nějaký cíl jak dopadnout na konci tohoto ročníku ?

Momentálně hraje 10 týmů o sestup, takže jednoznačně se chceme co nejdřív posunout do klidného středu a nemít až do konce soutěže strach se sestupu. Chtěli bychom stabilizovat kádr z vlastních odchovanců a postupně je zabudovat do základní sestavy. V současné době je v kádru 11 hráčů ve věku 26-33 let a 8 hráčů ve věku 18-22 let a pouze jeden hráč je tu na hostování ( Fousek z Lískovce ). Z tohoto pohledu není umístění až tak podstatné, ale musí se zlepšit především předváděná hra a nasazení hráčů v samotném zápase. Vlastní ambice jednotlivců musí ustoupit kolektivnímu pojetí a poctivé práci celého týmu.Jen tak se můžeme
posunout v tabulce vzhůru a přilákat fanoušky na naše zápasy.